VILKA TYPER AV LÄCKOR FINNS DET?

Nästan för mycket att lista, för att vara ärlig. Vi kan räkna upp och lätt förklara dem. Generellt försöker vi skilja mellan tre kategorier. Vi kommer att förklara dessa kort nedan.

Rören

Läcker rören så är det läckor på vattnet och värmerör som går genom huset och runt huset. Det här är ofta akuta läckor, vilket kan störa dig ganska mycket. För när du har ett läckande vattenrör vill du naturligtvis försöka lösa detta läckage så snabbt som möjligt och förhindra att stora vattenskador uppstår. Läckage på värmerören ingår också.

Läckor i det sanitära hörnet

Tvättmaskiner, bad, duschar, handfat: de är alla i huset och de använder alla mycket vatten. Med andra ord behöver du en vattenförsörjning för att använda dessa produkter och vattnet måste tömmas. Läckage kan naturligtvis uppstå i dräneringen av vattnet och i anslutning av dusch eller badkar till badrummet. De så kallade våta cellerna i hemmet är utsatta.

Läckor i hemmet.

Du kan tänka dig läckor från platta tak, läckor från fönsterkarmar eller i takrännan. En läckande takplatta faller också inom denna kategori. I allmänhet lider du bara av dessa läckor under mycket regn, men i vissa fall ackumuleras fukt och du ser först skadan senare.

Kontakta oss som dina experter inom VVS i Göteborg!