PLACERA EN KOLMONOXIDDETEKTOR I DITT SOVRUM

Kolmonoxid är en skadlig gas som du inte märker finns i rummet där du befinner dig. Om du utsätts för denna skadliga gas under lång tid finns det en chans att du måste betala för den med ditt liv. Kolmonoxid absorberas i blodet 260 gånger snabbare än syre. Som ett resultat får inte organ i din kropp tillräckligt med syre. Med en kolmonoxiddetektor kommer du att varnas i tid vid en hög koncentration av kolmonoxid.

Kolmonoxid medan du sover

Ett kolmonoxidlarm placeras vanligtvis nära en förbränningsanordning, men det kan också placeras i sovrummet. Eftersom du sover på natten och du inte kan lukta kolmonoxid, kommer du fortfarande att varnas tack vare ett CO-larm. På så sätt riskerar du inte kolförgiftning i sömnen och du kan lämna ditt sovrum snabbt.

Att placera en detektor i sovrummet

Eftersom du tillbringar mycket tid i ditt sovrum är det inte en onödig lyx att placera ett kolmonoxidlarm här. I ett sovrum är det bäst att montera denna detektor i sovhöjd. Dessutom är det viktigt att du installerar CO-detektorn på en synlig plats. Så placera den inte i ett skåp eller bakom något. Det borde inte vara så att du inte kan höra larmet när kolmonoxid upptäcks i ditt sovrum. I så fall är en kolmonoxiddetektor till ingen nytta.

Kontakta oss som dina experter inom VVS i Göteborg!