HUR HITTAR JAG EN LÄCKA?

Att hitta en läcka är inte lätt. Åtminstone i vissa fall. Naturligtvis kan du vara upptagen i
vardagsrummet, försöka borra ett hål i väggen, men under tiden stöta på ett vattenrör. Det är irriterande, stäng snabbt av huvudkranen och be rörmokaren att åtgärda problemet. Men i andra fall är det mindre uppenbart var läckan kommer ifrån. Du kan tänka på en läcka nära tvättmaskinen, till exempel.

Detta kan bero på många saker. Det kan bero på en läckande vattenförsörjning som orsakar (kanske mycket oregelbundet) vatten att droppa från matningen till tvättmaskinen. Det kan också bero på en del i tvättmaskinen som bara orsakar läckage när tvättmaskinen är igång. Eller det kan bero på läckage i trumman. Möjligheterna är oändliga. I så fall handlar det om att stryka över. Vad är det inte, vad är det? Det är viktigt att göra detta så lugnt och neutralt som möjligt. Steg för steg tittar du på möjliga orsaker och isolerar sedan problemet.

En rörmokare hjälper till med regelbundet underhåll

Ett bra sätt att begränsa risken för läckage är att få regelbundet underhåll på rören i hemmet. Rörmokaren är rätt person för det jobbet. Genom att kontrollera vattenledningarna regelbundet begränsar du risken för sprickor. Att stänga av huvudvattenkranen när du åker på semester hjälper också. Detta minskar kraftigt risken för läckage.

Kontakta oss som dina experter inom VVS i Göteborg!