HÅLL DITT BADRUM UPPDATERAT

I ett hus är badrummet ett mycket funktionellt rum. Här går vi på toaletten och gör oss redo för dagen. Följaktligen används rummet mycket. Tyvärr innebär denna användning också att reparationer måste utföras oftare i badrummet än i andra rum. Börja med lätta reparationer som att byta rör på handfatet och byta ut radiatorer. Eftersom vi tillbringar så mycket tid i detta rum är det därför viktigt att vi alltid håller möblerna och själva rummet uppdaterade. I den här artikeln kommer vi att klargöra vad vi uppmärksammar exakt.

ANSVARSFULL ANVÄNDNING

Det är bäst när det inte finns några reparationer. Ansvarsfull användning av utrustning och faciliteter i badrummet är därför oerhört viktigt. Så banalt som det låter, ventilera alltid ordentligt när luftfuktigheten är särskilt hög (t.ex. efter dusch). Ett badrumsunderhåll genom rengöring varje vecka är en förutsättning. Detta skyddar också badrummet från mögel och skadedjur, som annars trivs bra i den fuktiga luften som finner sig i badrummet.

NÖDVÄNDIG RENOVERING

Hus måste ofta genomgå små renovationer vartannat år. Speciellt våra våtrum har då och då ett behov inom detta område. Men det handlar inte bara om att byta ut tapeter och mattor. Kritiska faktorer i badrummet är rörkonstruktionen och plattornas skick. Ytterligare enheter såsom vattenpannor och värmare läggs också till här.
Sprickor i badrumsplattor kan vara knepiga. De kan framförallt observeras om de förekommer i ett område där vatten rinner regelbundet (t.ex. vid badkarets kant). Vid denna punkt kan vattnet tränga igenom de skyddande plattorna och ge fukt. I värsta fall kan detta leda till mögel i huset.
I allmänhet behöver badrumsrenoveringar inte vara dyra heller. Det finns några tips och tricks för att göra en badrumsrenovering billigt. För att lösa det kakelexempel som just nämnts på medellång sikt kan sprickor tätas med speciella klistermärken, tätningsmedel eller lim.

LÄGG TILLRÄCKLIGT MED PENGAR ÅT SIDAN

Den som äger en fastighet eller en lägenhet bär ett stort ansvar för det. Detta ansvar manifesterar sig främst i monetära termer. Det är inte ovanligt att oväntade reparationer görs i badrummet, därför måste du avsätta en del pengar för just detta. Skapa ett så kallat buffertkonto som ska fyllas för att kunna betala för oväntade kostnader i vardagen, i detta fall badrummet. Som privat ägare kan du till exempel fylla ditt konto över natten med ett visst belopp. Flera affärskonton är värdefulla för företagare. Detta gäller särskilt för företagare i fastighetsbranschen. Du kan enkelt öppna ett annat företagskonto idag på Internet. Moderna isk-banker som har specialiserat sig på specifika områden är särskilt lämpliga för detta krav.

KONTROLLERA TILLSTÅNDET REGELBUNDET

För att du alltid ska kunna hålla ett öga på badrummets skick måste du kontrollera det regelbundet. Var uppmärksam på hur vattnet rinner av och var det kan finnas fuktiga fläckar. Var också uppmärksam på kakelplattor och radiatorer. Använd värmeelementen i enlighet med bruksanvisningen och ventilera dem vid föreskrivna tider. Var särskilt uppmärksam på rören och kontrollera dem. Det är här vi ofta hittar svagheterna i badrummet.

Kontakta oss för VVS i Göteborg. Vi hjälper dig gärna med dina projekt eller bara genom att svara på dina frågor.